Reisverslag 52

Plaats: Malta

Datum: 14 t/m 21 januari

14 januari
Het is mooi weer en Charles vraagt of ik mee wil met de 473 om een stukje te varen. Ook krijgen we een uitnodiging om ’s avonds bij zijn broer Louis te komen eten, dat slaan we niet af natuurlijk.
Met Ole Kristian en Charles een paar uur de zee op geweest, er stond een lekker windje en de boot had er zin in.
Terug op de haven in het zonnetje nog een vroege “sundowner” en daarna de hoezen aan boord weer om de kussens gedaan, Hanny had ze gewassen aan boord van de Lady of Imperia. Het interieur ziet er weer helder wit uit na deze wasbeurt, we kunnen zo wel weer een half jaartje verder.
Om 19.30 uur worden we door Charles opgepikt en rijden bijna het hele eiland over naar zijn broer, die op een 300 jaar oude boerderij blijkt te wonen die ze schitterend hebben gerestaureerd. De familie Gauci bestaat uit 12 broers en 3 zusters. Bij het diner treffen we de moeder, 80, maar nog helder van geest, de oudste zus (60) met haar man en 3 broers met hun vrouwen, alsmede een bevriend Russisch echtpaar. Het is een prachtige familie die allemaal erg leuk en hecht met elkaar om gaan. Op een gegeven moment vertellen ze een mooi verhaal hoe ze in Italië met acht broers helemaal enthousiast allemaal een nieuw model mobieltje kochten en een state of the art digitale camera, maar dat de Italiaan na betaling kans had gezien ze allemaal lege dozen met stenen gevuld mee te geven die ze onderweg pas weer uitpakten. Ze konden er nu zelf gelukkig hartelijk om lachen, dat ze zelfs met 8 man de switch niet hadden gezien.  
Ik vergeet bijna te vermelden dat het een fantastisch 5 gangen diner was met allerlei lekkernijen die bij ons de slanke lijn niet bevorderen. Om 1.30 worden we door Charles weer aan boord gebracht.

15 januari
Barbecue dag, iedere zondag op het dak van het kantoor van de marina.
Het weer is dreigend, donkere wolken aan de horizon, ietwat winderig maar met voldoende kleding aan doen we een poging. Het is een internationaal gezelschap, Denen, Noren, Engelsen, Nederlanders en het begint goed, de eerste stukjes vlees worden nog voldoende gegrild en smaken lekker. Dan de eerste drup, en nog veel meer. Gauw de zaak opgeruimd en aan boord verder bakken. De Denen, Mike en Nahla duiken mee onze boot in en het wordt een gezellige boel. Aan het eind van de middag gaan we nog naar “Linda’s” de plaatselijke zeilerskroeg en voor we het weten is de dag weer om.

16 t/m 18 januari
Ik begin onze eigen boot op te knappen, er zijn wat kleine klussen, lamp vervangen, lieren smeren, luiken lakken, polyester reparaties. Etc.
Peter Paul met zoon Jeroen komen ons versterken tijdens de tocht van Sardinië naar Majorca, van 12 tot 22 februari, een prettig gevoel voor de langste oversteek die ons nog wacht naar Spanje.

19 januari
Het regent en stormt als we wakker worden, weer om binnen te blijven.
We lenen een naaimachine van de buren en doen de nodige reparaties aan de beschadigde achterkanten van de kussens. Aan het eind van de middag gaat Hanny met Berit winkelen, ze kunnen met Melle, die toevallig even binnen viel, meerijden naar Valetta.

20 en 21 januari
Het weer is wisselend zonnig en zwaar bewolkt, met af en toe een spatje regen.
We hebben nieuwe polyester vulling besteld voor ons bed. Ook lezen we weer een boek als het buiten te fris is.

 

Vorige Reisverslag  Naar Menu  Volgende Reisverslag