Reisverslag 51

Plaats: Malta

Datum: 8 t/m 14 januari

8 januari
Het is weer het mooiste weer van de wereld, al werden we door de gedraaide windrichting wel vroeg wakker van een swell die de haven in liep, hierdoor lagen we behoorlijk te schommelen in bed. (In Nederland is een stormwaarschuwing uitgegaan)
Na een prettig ontbijt hebben we de trossen los gegooid en zijn met de boot de havens rond gevaren. Om in de Grand Harbour te komen moesten we ook nog een stukje buitengaats, waar een behoorlijke deining staat van ca. 2 m. en dan zie je om je heen de golven op de kust beuken waarbij torenhoge spuiters ontstaan.
In de Grand Harbour hebben we ook nog even bij de Lallie gekeken waar Melle aan het werk is. Helaas kwam de eigenaar net aan toen wij goed en wel vast lagen en moesten we van de bewaking weer weg maar toch Melle (met veiligheidshelm) nog even de hand kunnen schudden en maar weer verder.
In de Grand Harbour zijn de vele grote droogdokken van Malta, ook is er een laad en los wal voor vrachtschepen, er was aardig wat bedrijvigheid. Er liggen ook de verschillende scheepswrakken half in het water te vergaan en verder is het ook hier een imposant gezicht tussen de mega hoge stadswallen en de bijzonder pandjes door te varen.
Op de terugweg gaan we ook nog even rond Manuel Island, waar de nodige megajachten liggen. Eenmaal terug op de ligplaats gaat Hanny “Nederlandse” gehaktballen maken voor een feestje wat we ’s avonds hebben met “lokalen” en ga ik met Frank en Marilou nog even op bezoek bij de Lady of Imperia (zoals Mike en Nahla zelf zeggen  “plastic fantastic”) met haar protserige inrichting en gouden kranen. Het was niet de smaak van onze gasten, maar toch een unieke kans om zo eens een megajacht van binnen te bekijken.
Om 5 uur gaan we naar Karen, onze kapster van vorige week, die ons uitgenodigd had om 2 Tasmaniers uit te wuiven en een Engelse vriendin in te halen. Al met al waren er Engelsen, Maltezers, Australiërs, Tasmaniers, een Egyptische en Nederlanders, totaal 15 man.
We begonnen met een bijzondere soep van tuinbonen, daarna de gehaktballen met een pinda- en een sojasaus en toen een gerecht met kalkoen en ham, een en ander besprenkeld met wijn en zo werd het een gezellige avond waarin we een Maltezer huis van binnen hebben kunnen zien (dikke muren, hoge plafonds, smal, bewerkte trap, een boog op kolommen als entree).
Tegen 24 uur waren we weer op de basis, waar we nog even nagenoten o.a. door de foto’s te bekijken die de afgelopen dagen zijn gemaakt.

9 januari
Iets aan de late kant opgestaan, maar dat mocht ook wel een keer. Ontbijt, foto’s op CD zetten voor de website en met de auto naar Masaxlokk, met haar bijzondere visservloot in de haven. Er bleek hier ook nog markt te zijn, een drukte van belang. Marilou vindt er een mooi ovaal tafelkleed waarop wij bij terugkomst mogen aanschuiven. We lunchen lekker op een terrasje in de zon. Om 3 uur zijn we op de luchthaven. Met een lach en een traan laten we ze weer gaan. Het was heerlijk om met hen in deze omgeving in dit mooie weer bij te kunnen kletsen.
Op Frank zijn horloge was het vandaag 22 C in de schaduw, met een lekker briesje. Voor ons waanzinnige heerlijk weer voor midden januari.

10 t/m 14 januari
De Noren geholpen met schuren van hun Colin Archer, Charles de Maltees met zijn Beneteau 473 geholpen met trimmen van de mast.
Donderdag Melle en Kristin te eten gehad, wat een gezellige avond werd en vrijdag met de Noren uit eten als afronding van een week schuren. We belanden na afloop ook nog in een bar met live muziek. Lekker gedanst en zo werd de week weer plezierig afgerond.
Het weer is de hele week geweldig, blauwe luchten in korte mouwen aan dek. In de zon gewoon erg hoge temperaturen, pas als de zon achter een wolk is of tegen de avond voel je dat het behoorlijk frisser is.

 

Vorige Reisverslag  Naar Menu  Volgende Reisverslag