Reisverslag 50

Plaats: Malta

Datum: 1 t/m 7 januari

1 januari

Bijkomen van oud jaar, het regent, waait en tussendoor een wandeling.
De Denen ontpoppen zich tot stille wateren diepe gronden types, want er hangt opeens een kerstboom in het puntje van onze mast die onmiskenbaar uit hun boot afkomstig is.
Doordat de pizzeria dicht was belanden we bij een Turks restaurant, waar het weer als vanouds smikkelen is.

2 januari
Het weer lijkt eerst nog dreigend, maar opeens breekt de zon door. Dat is wel zo prettig, want er is door de engelse havenbewoners geregeld dat we op het dak van het kantoor kunnen barbecuen. Iedereen brengt zijn eigen spulletjes mee, en we hebben met elkaar in de zon bij nagenoeg windstil weer een genoeglijke middag van 12.30 tot een uur of  4, waarna iedereen zijn eigen weg weer gaat.

 

3 januari
Geen bijzonderheden. Behalve dat we ene Mary tegenkomen, in een zeilerskroegje, die een heel verhaal houdt over een inzamelingsactie voor Azië, waar heel Malta mee bezig is. Waarin een klein land groot kan zijn.
’s Avonds is er onweer en een ware wolkbreuk, met tussendoor hagelstenen. De kachel doet het gelukkig uitstekend.

4 januari
We krijgen gasten te eten, en doen daarvoor de nodige boodschappen, verder diverse klusjes.
Het is een stralend blauwe dag, we kunnen weer lekker in de zon aan dek zitten in ons hemdje. ’s Avonds een hele leuke avond met Mike, Nahla, Ole Kristian  en Beret.

5 januari
Klusdag, wasdag, etc.

6 januari
Frank en Marilou komen vandaag in Malta aan, ik ga eerst naar de autoverhuur om de auto op te halen die we voor het weekend hebben gehuurd, een Hyundai Accent. Een superauto vergeleken met onze vorige “huurbak”.
Grote schoonmaak aan boord en om 3 uur gaan we naar het vliegveld. Een heerlijk weerzien, Frank en Marilou komen met rozen (gelukkig kunst) de luchthaven op bepakt met een halve lading “bestellingen” die ze niet mee terug hoeven te nemen. We gaan aan boord en kunnen heerlijk bijpraten. Onder een 3 gangendiner worden we weer behoorlijk bijgepraat over het reilen en zeilen in Sneek en omgeving.
Als ze aankomen is het weer halfom, behoorlijk bewolkt, ca 15 C wel droog.

7 januari
De zon maakt ons wakker, vrijwel wolkenloos en we kunnen aan dek ontbijten. Hierna gaan we met de auto het eiland rond. Eerst de noordkust langs tot we overzicht over Comino en Gozo hebben en daarna naar Golden Bay voor een lunch en via Mdina, Rabat en nog wat andere omzwervingen komen we in Valetta waar we de stad bezichtigen terwijl het al donker is. Hierna gaan we naar St. Julians , nemen eerst een drankje in een kroeg waarna we eten in een mooi restaurant gelegen aan de haven. We genieten van de mooi beschilderde bootjes, elkaar en het heerlijke eten.
 

Terwijl ik dit schrijf op zaterdag ochtend is de temperatuur in de schaduw 15 C, maar in het zonnetje op het achterdek is het 26 C.Frank en Marilou genieten, en niet alleen zij.

 

Vorige Reisverslag  Naar Menu  Volgende Reisverslag